Alströmergymnasiets elever i åk 2 på Teknikprogrammets Design- och Produktutvecklingsinriktning vill tillsammans med alingsåsföretaget Matting Office Wellness bjuda in till pressvisning.

Sittsjukan är ett allt större folkhälsoproblem. Så stort att även WHO valt att uppmärksamma det och skapa en ”global action plan”. Utifrån den utgångspunkten kommer eleverna att presentera innovativa idéer och förslag till nya lösningar på temat framtidens hälsosamma arbetsplats.

Dag: tisdag 28 maj

Tid: 13.30-14.30

Plats: Ateljén vid Aulan/Matsalen på Alströmergymnasiet (ingång från Teatervägen), Alingsås

BAKGRUND 

Alingsåsföretaget Matting Office Wellness vill bjuda in de unga och nästa generation arbetstagare i produkt- och konceptutvecklingsarbetet när nya produkter tas fram. För att skapa hållbara koncept och produkter måste de unga tro på och motiveras av dem.

”Vi vill ta del av de ungas innovativa idéer. Vi vill också ge tillbaka till samhället och dela med oss av vår kunskap från arbetslivet till våra unga. Därför har vi inlett ett samarbete med vårt lokala gymnasium Alströmergymnasiet och Teknikprogrammet. Vi kallar projektet Innovation Day,” förklarar Malin Helltén, konceptchef på Office Wellness.

Den 23 april startades projektet Innovation Day då eleverna på Teknikprogrammet först under en halvdags workshop fick lyssna till hur det är att vara produktdesigner, utmaningarna i att skapa hälsa på framtidens arbetsplats och där eleverna också tilldelades ”riktiga” produktutvecklingsuppdrag.

Den 28 maj är det dags för eleverna att redovisa sina innovativa idéer utifrån de produktutvecklingsuppdrag de fått av Office Wellness och arbetat vidare med i skolan.

Vi välkomnar er att delta på visningen och presentationen.

På plats finns:

Karin Elmgren, ämneslärare Design- och Produktutveckling, Alströmergymnasiet
Malin Helltén, konceptchef, Matting Office Wellness
Peter Mathisson, designer

Kontakt och mer information

Malin Helltén, konceptchef Office Wellness
Matting AB

Tfn: 0322-670819

malin.hellten@matting.se
www.mattingofficewellness.se


Matting AB, Tomasgårdsgatan 19, Alingsås, Västra Götaland 441 15, Sverige