Om Matting

OUR STORY

Matting AB grundades 1970 av Jon Botha. En entreprenör som älskade att knyta kontakter, skapa goda affärer och vars hjärta klappade för hälsosamma livsvanor. Hans affärssinne tog honom till mattornas okända värld och en långsiktig relation skapades – en relation som blev grunden för namnet Matting och som än idag lever kvar. Matting har sedan starten blivit Nordens ledande leverantör av högkvalitativa mattor för kontor, butik, offentlig miljö och industri. Men mycket har hänt längs vägen.
Mattorna är fortfarande en viktig del av vårt sortiment, och fokus på hälsa är idag inbyggt i vårt DNA och vårt erbjudande så mycket större. Vår passion att hjälpa människor till hälsosamma val har breddat vår verksamhet.

Under de sista 10 åren har Matting satsat på egen produktutveckling och utvecklat nya starka koncept som ActiveS, StandUp och ”Må bra på jobbet”.

Matting fokuserar idag på tre olika områden:

Office Wellness erbjuder möbler och inredning, belysning och tillbehör för aktiva och hälsosamma arbetsplatser.  

ActiveS erbjuder möbler, tillbehör och koncept för aktiva och hälsosamma klassrum. 

Matting Solutions erbjuder välkomnande och tillgängliga miljöer med bland annat taktila ledstråk och entrélösningar. Men också arbetsmattor för offentlig miljö som handel, hotell, industri för säkra och hälsosamma miljöer.